ממדף הספרים שלנו
(כאן מומלץ לשפוט ספרים על פי הכריכה)
עבור חיים שירן, מקנס שבמרוקו הייתה בירת העולם. הוא התגלה על במת תיאטרון קהילתי במקנס ומשם פרץ את דרכו לעולם התיאטרון הסוער של פריז בשנות ה-60. מקדמת הבמה עבר לאולפניה השוקקים של הטלוויזיה הצרפתית, ואז עלה לישראל כדי לקחת חלק בייסודה של הטלוויזיה הלימודית משום שהאמין בכל ליבו בכוחה של הטלוויזיה לחולל שינוי חברתי עמוק. הוא הפך לבמאי טלוויזיה חלוצי שרתם את כישרונו האומנותי כדי להציג על המסך הישראלי תרבויות שנדחקו לשוליים ורוּקנוּ ממורשתן המפוארת, ובראשן התרבות המרוקאית על פייטניה, אומניה ומנהגיה. יחד עם רעייתו, הפעילה החברתית והמשוררת ויקי שירן, חתר לעיצוב מחדש של הזיכרון הקולקטיבי הישראלי. הוא היה יוצר מוכשר ופורה, פעיל חברתי ואיש עז נפש, מלא אנרגיה ושמחת חיים אשר היה גם איש משפחה חם ואוהב לאחיו ואחיותיו, בנותיו וחתניו, נכדתו ונכדיו. זהו סיפורו של חיים שירן, יוצר סדרת הטלוויזיה המיתולוגית "הילדים משכונת חיים", אשר נכתב על בסיס ראיונות שהתקיימו עימו במשך שנת חייו האחרונה ונחתם לאחר מותו בינואר 2022.
נסיך המלאח
סיפורו של חיים שירן
עקבות בחול
סיפורו של יחזקאל זילברשטיין
במושבה חקלאית שתהפוך לעיר גדולה, גדל לו ילד סקרן. כרי החולות הזהובים שסביבו יהיו לו למרחבי משחק ושעשוע, מחקר וגיבוש זהות עצמאית. הוא ילחם ויתאהב, יִלְמַד ויְלַמֵּד, את אורו הייחודי יקרין על סובביו באופטימיות תמידית ובהומור מלא חיים. בראשון לציון, העיר שהייתה לו לבית מראשית חייו, ישאיר את עקבותיו – כמי שכרוניקת חייו תיכרך בהיסטוריה שלה, כאבא לשלושה ילדים יקרים או תם יגדל במסירות יחד עם שרה אהובתו, וכאיש חינוך, מורה ומנהל, שיטפח אלפים מתלמידי העיר. זהו סיפור על הרפתקן בעל חיוך נצחי. זהו סיפורו של יחזקאל זילברשטיין.
במלח ובמים
סיפורה של חיה אפריון
על חופו של ים המלח משתזפת נערה. השהות המרפאת במרחבי המלח והשמש היא לה כטבע שני. הנערה היפה, המרדנית, בתם של מי שלחמו על חירותם ועל עצמאותה של מדינת ישראל, תגדל ותהפוך גם היא ללוחמת. בעקשנות והתמדה היא תוביל להכרה בזכויותיהם של אחרים ותקים את אגודת חולי הפסוריאזיס בישראל. יהיה זה מפעל חייה הראשון. במקביל, תבנה את מפעל חייה השני, כשתהפוך לרעיה אוהבת ולאם ולסבתא שליבה מלא אהבה וידה רחבה תמיד. זהו סיפור על אישה קטנת מימדים וגדולת רוח. זהו סיפורה של חיה אפריון.
מאה שנים של בריאות, מזל ותקווה
סיפורו של מאיר ליפא לבנטון
נובמבר 1918, רומניה. זה עתה הסתיימה מלחמת העולם הראשונה ותינוק בא אל העולם. מרגע היוולדו יידעו חייו נדודים, עוני, פחד ומצוקה. אבל אל כל שנה ממאה שנות החיים שייאספו מאז, הוא יידע ליצוק גם הרבה תקווה ומשמעות, כדי לשפר את גורלו. מיטלטל בין אירועים היסטוריים ותמורות פוליטיות, הוא יעשה שימוש בתושייתו הרבה כדי להפוך כישלונות לשיעורים לחיים והזדמנויות להצלחה. זהו סיפורו של איש היוצר את גורלו ובורא את מזלו. זהו סיפורו של מאיר ליפא לבנטון: "תתי".